Υποβαθμίζονται οι Συνέπειες του Εμπορικού Πολέμου

Υποβαθμίζονται οι Συνέπειες του Εμπορικού Πολέμου
Υποβαθμίζονται οι Συνέπειες του Εμπορικού Πολέμου

Την Τρίτη, 13/11/19 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καλή υγεία της αμερικανικής οικονομίας υποβαθμίζοντας τις μελέτες που καταγράφουν τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου στην απασχόληση και στην οικονομική δραστηριότητα.

Η αμερικανική οικονομία «έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας κατά πολύ», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και υπεραμύνθηκε της απόφασής του να επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς.

«Το αληθινό κόστος θα το βλέπαμε εάν δεν κάναμε τίποτα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναγνώρισε ότι κάποιες βιομηχανίες «ίσως» υφίστανται τις συνέπειες μιας «ελαφριάς αβεβαιότητας», πριν πει το ακριβώς αντίθετο:

«Δεν υπάρχει αβεβαιότητα», «δεν πλήττονται» από τον εμπορικό πόλεμο.

Σύμφωνα με δεδομένα του 2018, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές που πλήττονται από τον εμπορικό πόλεμο ανέρχονται στα 186 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ απειλούνται περίπου 1,5 εκ. θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ως εχθές, ο Τραμπ και η κυβέρνησή του έλεγαν ότι ο εμπορικός πόλεμος δεν έχει καμία επίπτωση στην αμερικανική οικονομία και ενοχοποιούσαν τη νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας για την επιβράδυνση της οικονομίας.

www.GreekShares.com/gr/